Zapečené lasgne s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené lasgne s krevetami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44211 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Kerblík |
230 g | Krevety tygří - loupané |
180 g | Lasagne |
20 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mořský ďas |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
90 g | Sýr Parmezán |
230 g | Žampiony čerstvé |
Bešamelová omáčka s cibulí [42787] | |
---|---|
3 ks | Bobkový list |
0,8 ks | Cibule |
75 g | Máslo čerstvé |
900 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Muškátový květ |
18 ks | Pepř černý celý |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 88,2mg |
Draslík | 601,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Kerblík, Mořský ďas, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé, Bobkový list, Cibule, Muškátový květ, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Lasagne, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené lasgne s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve předehřejeme troubu na 190 stupňů. V hlubší pánvi pečeme na másle krevety a mořského ďasa přibližně 5 minut. Vyjmeme krevety, do pánve dáme na čtvrtky pokrájené žampiony a opékáme dalších 5 minut. Vše smícháme s bešamelovou omáčkou, dle chuti osolíme, opepříme. Do větší zapékací mísy navrstvíme lasagnové pláty, nakrájená rajčata, kerblík, bazalku a směs s krevetami i rybami, posypeme nastrouhaným Parmezánem. Pečeme 35 minut. |
2 | Bešamelová omáčka s cibulí: |
3 | Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme, přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a vše minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko, takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. |