Jednoduchý recept

Thajský rýžový salát a avokádem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44212

Ingredience

1 ks Avokádo
1 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Chilli omáčka
1 ks Chilli paprička
2 ks Citronová tráva
1 ks Hruška asijská nashi
1 hrst Koriandr čerstvý
50 g Krevety sušené
100 g Mandle
350 g Rýže dušená
Dresink
0,5 ks Citronová tráva
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 kávová lžička Krevetová pasta
2 ks Limetka kafrová
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 181kJ
20% Sacharidy 72 g
29% Tuky 22 g
13% Sodík 269 mg
33% Bílkoviny 18 g

Thajský rýžový salát a avokádem postup přípravy receptu:

1

Dresink: vlijeme do hrnce vodu, přidáme krevetovou pastu, cukr, natrhané limetkové listy a na plátky nakrájenou citronovou trávu. Zvolna zahříváme, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu, na mírném ohni povaříme přibližně 5 minut. Poté přes síto scedíme do misky a necháme vychladnout.

2

Dušenou rýži vsypeme do salátové mísy, přidáme rozkrájenou asijskou hrušku bez jádřinců, nadrobno nasekané sušené krevety, oloupané avokádo (nakrájené na kostky), na kostičky pokrájenou okurku, nasekanou citronovou trávu a chilli omáčku. Vše důkladně promícháme.

3

Poté přisypeme na tenké plátky pokrájenou chilli papričku bez semínek, nasekané pražené mandle a nadrobno rozkrájenou korinadrovnou nať. Opět promícháme, dozdobíme lístky bazalky a podáváme. Dresink servírujeme zvlášť.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept