Zelené lasagne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené lasagne
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44216 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Hovězí maso mleté |
50 g | Jíška instantní |
200 g | Lasagne |
50 g | Máslo čerstvé |
350 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Protlak rajčatový |
80 g | Slanina vepřová |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
150 g | Vepřové maso mleté |
150 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 96,9mg |
Draslík | 861,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso mleté, Slanina vepřová, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vepřové maso mleté, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Lasagne, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené lasagne postup přípravy receptu:
1 | Smícháme jíšku s 200 ml mléka, špetkou soli, pepře a pět minut povaříme. Poté vlijeme třetinu na dno zapékací pánve. Vložíme směs, kterou připravíme: nadrobno nakrájenou cibuli, celer a slaninu osmahneme prudce na rozpáleném oleji, přidáme mleté maso. Podlijeme vínem a pět minut povaříme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a zalijeme 150 ml mléka. Poté zakryjeme pokličkou, půl hodiny dusíme, popřípadě vše ještě podlijeme vodou, aby se nám směs nepřichytila. |
2 | Poté si připravíme špenát, který nejprve omyjeme, podusíme, nadrobno nakrájíme. Uvaříme lasagne. Smícháme je s masovou směsí, vše vložíme do zapékací mísy, na závěr zalijeme zálivkou, která nám zbyla. |
3 | Vaříme 15 minut na 200 stupňů, dokud lasagne nezhnědnou. Podáváme posypané Parmazánem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.