Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 44216
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Hovězí maso mleté
50 g Jíška instantní
200 g Lasagne
50 g Máslo čerstvé
350 ml Mléko polotučné
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Protlak rajčatový
80 g Slanina vepřová
200 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
150 g Vepřové maso mleté
150 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 810 kcal
Kilojoule 3 389kJ
18% Sacharidy 63 g
172% Tuky 129 g
40% Sodík 795 mg
64% Bílkoviny 36 g

Zelené lasagne postup přípravy receptu:

1

Smícháme jíšku s 200 ml mléka, špetkou soli, pepře a pět minut povaříme. Poté vlijeme třetinu na dno zapékací pánve. Vložíme směs, kterou připravíme: nadrobno nakrájenou cibuli, celer a slaninu osmahneme prudce na rozpáleném oleji, přidáme mleté maso. Podlijeme vínem a pět minut povaříme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a zalijeme 150 ml mléka. Poté zakryjeme pokličkou, půl hodiny dusíme, popřípadě vše ještě podlijeme vodou, aby se nám směs nepřichytila.

2

Poté si připravíme špenát, který nejprve omyjeme, podusíme, nadrobno nakrájíme. Uvaříme lasagne. Smícháme je s masovou směsí, vše vložíme do zapékací mísy, na závěr zalijeme zálivkou, která nám zbyla.

3

Vaříme 15 minut na 200 stupňů, dokud lasagne nezhnědnou. Podáváme posypané Parmazánem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept