Jednoduchý recept

Thajský salát se smaženými vejci

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44217
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 hrst Koriandr čerstvý
2 ks Limetka
0,5 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 hrst Řeřicha
2 ks Šalotka
4 ks Vejce slepičí
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 623kJ
13% Sacharidy 48 g
21% Tuky 15 g
10% Sodík 198 mg
38% Bílkoviny 22 g

Thajský salát se smaženými vejci postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olej a do zlatova osmahneme na tenké plátky nakrájený česnek. Poté rozklepneme do pánve vejce, žloutky propíchneme a smažíme, dokud směs není téměř tuhá. Vyjmeme, odložíme stranou.

2

V misce smícháme na tenké plátky nasekanou šalotku, nadrobno nakrájené chilli papričky, na kostičky pokrájenou okurku a nastrouhaný zázvor. V další misce rozšleháme šťávu z limetek s cukrem a sójovou omáčkou. Tímto dresinkem přelijeme zeleninu v míse, zlehka promícháme.

3

Několik snítek koriandru odložíme na dozdobení, zbytek nakrájíme, přidáme k salátu. Část řeřichy rovněž odložíme, zbytek naaranžujeme na servírovací talíře. Usmažená vejce nakrájíme na proužky a rozdělíme na řeřichu. Posypeme šalotkovou směsí, dozdobíme koriandrem, zbytkem řeřichy a ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme asi 2cm dlouhý kousek oloupaného zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept