Chléb s bylinkami a fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb s bylinkami a fetou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44220 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
14 g | Droždí sušené |
4 ks | Hříbky čerstvé |
3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
825 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Oregano čerstvé |
200 g | Ricotta |
2 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
2 kávová lžička | Sůl |
125 g | Sýr Feta |
2 kávová lžička | Tymián sušený |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 5,3mg |
Draslík | 555,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cukr moučkový, Droždí sušené, Hříbky čerstvé, Kypřicí prášek do pečiva, Rozmarýn sušený, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Ricotta, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb s bylinkami a fetou postup přípravy receptu:
1 | Teplou vodu, cukr a sušené kvasnice smícháme, necháme 5 minut stát na teplém místě a až se začnou vytvářet bubliny, je kvásek hotový. |
2 | Ve větší míse smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme sůl, sušený rozmarýn a sušený tymián. Do mouky uděláme důlek a vlijeme kvasnicovou směs (kvásek), olej a důkladně vymícháme do hladkého měkkého těsta. Těsto potom vyklopíme z mísy na pomoučený vál a zpracováváme 5-8 minut, dáme zpět do mísy, přikryjeme utěrkou a na teplém místa necháme 30-40 minut kynout. Vykynuté těsto dvakrát zvětší svůj objem. |
3 | Olejem vymažeme větší formu na chléb nebo koláč (30 cm dlouhou) a vyložíme pečicím papírem. |
4 | Vykynuté těsto nakrojíme, do zářezu v těstě nasypeme nadrobenou fetu a další 2-3 minuty zpracováváme. Vložíme do formy, posypeme rozmarýnem a tymiánem a necháme 10 minut kynout ve formě. Pak pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 35-40 minut. |
5 | Na čtyři houby (asi po 60 g) nastříkáme olivový olej a opékáme z obou stran 3 minuty. V topinkovači opečeme několik krajíců chleba, dáme na ně trochu nakrájené ricotty, rozdělíme houby, posypeme drobně nakrájeným oreganem a chilli papričkou bez jadérek, zakapeme olivovým olejem a podáváme. |
Poznámka
Ricotta – krémový sýr podobný tvarohu, vyrábí se ze syrovátky.