Jednoduchý recept

Kolínka z jehněte s toskánským kořením

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44222
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Bobkový list
1 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
4 ks Jehněčí koleno
1 polévková lžíce Koření toskánské
2 ks Mrkev kořen
60 ml Olej olivový
2 ks Pastinák
125 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 213kJ
7% Sacharidy 25 g
251% Tuky 188 g
17% Sodík 333 mg
10% Bílkoviny 6 g

Kolínka z jehněte s toskánským kořením postup přípravy receptu:

1

Rozpálíme polovinu olivového oleje, přidáme velkou cibuli nakrájenou na osm dílků, ostrouhané a podélně rozčtvrcené velké mrkve a středně velké pastináky, orestujeme za stálého míchání, až začnou hnědnout. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.

2

Na rozpáleném oleji v pánvi opečeme jehněčí kolínka potřená toskánským kořením.

3

Potom je přemístíme do velkého pekáče, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, přidáme bobkové listy, zakryjeme alobalem a 2 hodiny pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Po dobu pečení kontrolujeme, zda kolínka nepotřebují podlít vodou nebo vývarem. Asi 1/2 hodiny před koncem pečení přidáme orestovanou zeleninu a pečeme, dokud maso i zelenina nejsou měkké.

4

Hotové maso podáváme s vypečenou šťávou a zeleninou.

Poznámka

Pastinák je kořenová zelenina velmi podobná kořenové petrželi. Rozdíl je zejména v chuti, petržel má mnohem ostřejší chuť než pastinák. Obsahuje plno vitamínů, draslík a je výborným zdrojem vlákniny. Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept