Kuře na fenyklu s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na fenyklu s žampiony
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44224 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Fenykl obecný |
800 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 kávová lžička | Pepř citronový |
130 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
80 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar drůbeží |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 172,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Fenykl obecný, Kuře, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pepř citronový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na fenyklu s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Kousky kuřete jemně potřeme moukou smíchanou s citronovým pepřem. Zbytek směsi odložíme. |
2 | Na středním plameni rozpálíme olivový olej a postupně restujeme obalené kousky kuřete do zlatova, přibližně 4 - 5 minut. Jsou-li všechny kousky kuřete orestované, odložíme je. Na pánev nasypeme nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené plátky slaniny, prolisovaný česnek, 3 minuty restujeme, pak přidáme 1 lžíci odložené mouky, promícháme. |
3 | Přilijeme bílé víno, drůběží vývar, přidáme bouquet garni (svazek koření) a kousky kuřete, vše přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou, 10 minut dusíme na mírném ohni. Potom doplníme očištěnou hlízou fenyklu bez natě nakrájenou na plátky, kostky brambor, plátky žampionů a dalších 15 minut dusíme do měkka. |
4 | Fenyklové výhonky nadrobno nakrájíme a přimícháme k hotové směsi, osolíme, opepříme. |
Poznámka
Bouquet garni je svazek čerstvých bylin - tymián, petrželová nať a bobkový list. Fenykl - očistíme tak, že vnější tuhé listy odstraníme a odřízneme spodní část. Nadrobno nakrájený se může použít do salátů. Sezóna trvá od září do ledna. Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborami.