Jednoduchý recept

Krémová polévka s bramborami a hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 44225

Ingredience

1 špetka Bazalka
1 ks Bobkový list
500 g Brambory
1 l Bujón slepičí
450 g Hrášek
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 l Voda pitná
6 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 125 kcal
Kilojoule 524kJ
6% Sacharidy 22 g
2% Tuky 2 g
21% Sodík 421 mg
12% Bílkoviny 7 g

Krémová polévka s bramborami a hráškem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit s bujónem, do kterého jsme přidali bobkový list. Když začnou brambory měknout, přisypeme hrášek a bazalku, následně vaříme, dokud hrášek nezměkne (přibližně 5 minut). Dbáme na to, aby hrášek neztratil svoji svěží zelenou barvu. Bobkový list a bazalku vybereme, vyhodíme.

2

Polévku propasírujeme na jemný krém, který znovu dáme do hrnce a ještě pozvolna prohřejeme.

3

Servírujeme v miskách, na porci přidáme lžíci kysané smetany, kterou ještě můžeme mírně posypat pepřem.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept