Krémová polévka s bramborami a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka s bramborami a hráškem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44225 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
1 l | Bujón slepičí |
450 g | Hrášek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 l | Voda pitná |
6 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 543,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Brambory, Bujón slepičí, Hrášek, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka s bramborami a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit s bujónem, do kterého jsme přidali bobkový list. Když začnou brambory měknout, přisypeme hrášek a bazalku, následně vaříme, dokud hrášek nezměkne (přibližně 5 minut). Dbáme na to, aby hrášek neztratil svoji svěží zelenou barvu. Bobkový list a bazalku vybereme, vyhodíme. |
2 | Polévku propasírujeme na jemný krém, který znovu dáme do hrnce a ještě pozvolna prohřejeme. |
3 | Servírujeme v miskách, na porci přidáme lžíci kysané smetany, kterou ještě můžeme mírně posypat pepřem. |
Poznámka
Podáváme teplé.