Hřebenatky s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky s chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 44227 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
16 ks | Chřest zelený |
2 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
16 ks | Hřebenatka |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 52,8mg |
Draslík | 547,9mg |
Vláknina | 600,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr třtinový, Hřebenatka, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Rozlomíme hřebenatky ostrým nožem a vyjmeme obsah. Opláchneme, necháme oschnout. |
2 | V osolené vodě uvaříme chřest, poté ho ve studené vodě zchladíme, necháme okapat, podélně rozkrojíme. V misce smícháme cukr, sójovou omáčku, nasekanou jarní cibulku, olej, vinný ocet, sůl, pepř a získáme tak omáčku. |
3 | Hřebenatky potřeme olejem, osolíme a opepříme. Gril předehřejeme, hřebenatky grilujeme za vysoké teploty přibližně minutu. Obrátíme je a z druhé strany grilujeme též minutu. |
Poznámka
Podáváme horké s chřestem a s omáčkou.