Recept

Grilovaná chobotnice s chutným přelivem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 245 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 220 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 44229

Ingredience

0,5 dl Balsamico ocet
500 g Brambory
1 ks Chilli paprička sušená
600 g Chobotnice
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Koriandr mletý
1 dl Limetková šťáva
2 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 020kJ
9% Sacharidy 32 g
7% Tuky 5 g
15% Sodík 300 mg
36% Bílkoviny 20 g

Grilovaná chobotnice s chutným přelivem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme marinádu. Do misky dáme olej, limetkovou šťávu, chilli papričky a česnek, vše důkladně promícháme.

2

Chobotnice podélně rozkrojíme, vložíme do marinády a necháme v chladničce alespoň 2 hodiny odležet.

3

Brambory očistíme, omyjeme, ošrábeme, dáme vařit,uvařené pak nakrájíme na kousky.

4

Očistíme a omyjeme okurky, nakrájíme je na kousky.

5

Během vaření brambor připravíme také zálivku. Očištěná a omytá rajčata i oloupanou cibuli jemně nakrájíme, dáme do misky. Přidáme koriandr, ocet, olej a citronovou šťávu, vše smícháme, podle chuti opepříme, osolíme.

6

Na rozpálený plát grilu položíme marinovanou chobotnici a za častého obracení ji opékáme 3 - 5 minut, dokud se chapadla nezačnou kroutit.

7

Na servírovací talíře dáme listy salátu, na ně brambory, okurky, přidáme opečenou porci chobotnice, přelijeme zálivkou.

Poznámka

Pokud necháte chobotnici opékat příliš dlouho, bude maso tuhé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept