Grilovaná chobotnice s chutným přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 245 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná chobotnice s chutným přelivem
Grilovaná chobotnice s chutným přelivem
Celkový čas: | 245 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 220 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44229 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 dl | Balsamico ocet |
500 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička sušená |
600 g | Chobotnice |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
1 dl | Limetková šťáva |
2 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Brambory, Česnek, Chilli paprička sušená, Chobotnice, Cibule, Koriandr mletý, Limetková šťáva, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná chobotnice s chutným přelivem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme marinádu. Do misky dáme olej, limetkovou šťávu, chilli papričky a česnek, vše důkladně promícháme. |
2 | Chobotnice podélně rozkrojíme, vložíme do marinády a necháme v chladničce alespoň 2 hodiny odležet. |
3 | Brambory očistíme, omyjeme, ošrábeme, dáme vařit,uvařené pak nakrájíme na kousky. |
4 | Očistíme a omyjeme okurky, nakrájíme je na kousky. |
5 | Během vaření brambor připravíme také zálivku. Očištěná a omytá rajčata i oloupanou cibuli jemně nakrájíme, dáme do misky. Přidáme koriandr, ocet, olej a citronovou šťávu, vše smícháme, podle chuti opepříme, osolíme. |
6 | Na rozpálený plát grilu položíme marinovanou chobotnici a za častého obracení ji opékáme 3 - 5 minut, dokud se chapadla nezačnou kroutit. |
7 | Na servírovací talíře dáme listy salátu, na ně brambory, okurky, přidáme opečenou porci chobotnice, přelijeme zálivkou. |
Poznámka
Pokud necháte chobotnici opékat příliš dlouho, bude maso tuhé.