Zdravý recept

Indické jehněčí ragú

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44230
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli paprička
2 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
1 kg Jehněčí maso
1 kávová lžička Kardamom
1 polévková lžíce Kari koření
125 g Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
125 g Máta
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
90 ml řepkový olej
125 ml Voda pitná
2 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 219kJ
4% Sacharidy 14 g
48% Tuky 36 g
11% Sodík 210 mg
38% Bílkoviny 21 g
Indické jehněčí ragú

Indické jehněčí ragú postup přípravy receptu:

1

Na silném plameni rozehřejeme řepkový nebo slunečnicový olej a orestujeme v něm jehněčí plátky nakrájené na kostky, restujeme 4-5 minut a odložíme.

2

Připravíme kari pastu. Všechny suroviny, tj. 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje, 125 g čerstvého koriandru, 125 g čerstvé máty, 3 prolisované stroužky česneku, 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžíci jemného koření kari, 1 lžičku semínek kardamonu, 1 lžičku garam masaly, 1 lžičku mletého koriandru a 1 lžičku čerstvé chilli papričky nadrobno nakrájené umixujeme na hladkou pastu.

3

V hrnci, na středním plameni, 3 minuty restujeme nakrájenou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku. Vmícháme kari pastu a další 1 minutu restujeme.

4

Pak přidáme kostky loupaných konzervovaných rajčat, vodu a maso. Až se voda začne vařit, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 1 hodinu. Během dušení několikrát promícháme, sejmeme pokličku a vaříme ještě 30 minut.

Poznámka

Podáváme s rýží a čatní z manga, zdobíme čerstvými bylinkami. Kari (také karí, anglicky curry) se rozumí směs koření a také pokrm. Pokrm kari je druhem ragú (známé i z němčiny jako Eintopf), tedy různé druhy na malé kousky nakrájeného masa, ryby nebo zeleniny, většinou podávané v husté omáčce; jako příloha slouží rýže nebo indický chléb. Čatní je hustá omáčka připravená z ovoce.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept