Jednoduchý recept

Indická pikantní polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 44237

Ingredience

3 ks Brambory
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Jogurt bílý
2 kávová lžička Kmín římský
1 polévková lžíce Kurkuma
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
1 l Vývar drůbeží
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 570kJ
4% Sacharidy 15 g
10% Tuky 8 g
43% Sodík 852 mg
10% Bílkoviny 6 g

Indická pikantní polévka postup přípravy receptu:

1

Kmín, koriandr, kurkumu a skořici smícháme se 2 lžícemi studené vody, vytvoříme tak kořenicí pastu.

2

Omyté a oškrábané brambory i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.

3

V hluboké velké pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, na něm smažíme přibližně 5 minut cibuli se zázvorem. Pak přidáme kousky brambor a smažíme ještě 1 minutu.

4

Připravenou kořenicí pastu přidáme k cibuli a bramborám, vše dobře promícháme, smažíme přibližně další minutu, dokud se neuvolní vůně koření.

5

Přilijeme vývar, dochutíme solí, pepřem, přivedeme do varu a pod pokličkou vaříme přibližně 30 minut, než brambory změknou.

6

Polévku pak propasírujeme přes síto a na pánvi nebo v hrnci zvolna prohřejeme.

7

Před podáváním ozdobíme a dochutíme trochou jogurtu, který lehce posypeme pepřem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept