Indická pikantní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická pikantní polévka
Indická pikantní polévka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44237 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kmín římský |
1 polévková lžíce | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
1 l | Vývar drůbeží |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 373,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 20,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jogurt bílý, Kmín římský, Kurkuma, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indická pikantní polévka postup přípravy receptu:
1 | Kmín, koriandr, kurkumu a skořici smícháme se 2 lžícemi studené vody, vytvoříme tak kořenicí pastu. |
2 | Omyté a oškrábané brambory i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. |
3 | V hluboké velké pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, na něm smažíme přibližně 5 minut cibuli se zázvorem. Pak přidáme kousky brambor a smažíme ještě 1 minutu. |
4 | Připravenou kořenicí pastu přidáme k cibuli a bramborám, vše dobře promícháme, smažíme přibližně další minutu, dokud se neuvolní vůně koření. |
5 | Přilijeme vývar, dochutíme solí, pepřem, přivedeme do varu a pod pokličkou vaříme přibližně 30 minut, než brambory změknou. |
6 | Polévku pak propasírujeme přes síto a na pánvi nebo v hrnci zvolna prohřejeme. |
7 | Před podáváním ozdobíme a dochutíme trochou jogurtu, který lehce posypeme pepřem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.