Vařené rýžové koláčky - Džungpchjon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené rýžové koláčky - Džungpchjon
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 44238 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
5 g | Droždí |
2 g | Gardénie |
250 g | Mouka rýžová |
13 ml | Olej stolní |
3 g | Sůl |
50 ml | Víno rýžové čínské |
2,5 l | Voda pitná |
Na zdobení | |
---|---|
8 g | Cicimek |
1 g | Dýně |
1 g | Houby čerstvé |
1,7 g | Oříšky piniové |
Vařené rýžové koláčky - Džungpchjon | |
3 ml | Kompot jahodový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 23,0mg |
Vláknina | 74,7mg |
Vitamín A | 9,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej stolní, Sůl, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Dýně, Oříšky piniové, Kompot jahodový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka rýžová, Cicimek, Houby čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Gardénie nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené rýžové koláčky - Džungpchjon postup přípravy receptu:
1 | Rýžový prášek prosejeme 2x přes husté síto se solí, aby se sůl dobře vmísila do prášku. Do této směsi přidáme rýžové víno, vlažnou vodu, čerstvé droždí a cukr. Ze směsi vymícháme těsto, které přikryjeme potravinovou fólií a silnou přikrývkou a necháme kynout 2 hodiny. Když těsto nabude, důkladně je promícháme, abychom z těsta vyhnali vzduch a necháme ještě hodinu kynout. |
2 | Cicimky otřeme vlhkou utěrkou, odkrojíme z nich dužinu a z dužiny vykrájíme květinové tvary. Houby propláchneme pod tekoucí vodou, na 1 hodinu je namočíme, potom je třením srolujeme a srolované nakrájíme na tenké kousky. Z piniových oříšků odkrájíme vršky, oloupeme je třením v utěrce a podélně je rozkrojíme. Dýňová semena opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je třením v utěrce. Z květu gardénie otrháme okvětní lístky, které namočíme na hodinu do vody. |
3 | Když těsto podruhé vykyne, rozdělíme je na 3 části. Jednu část necháme bílou, druhou část obarvíme vodou, ve které jsme máčeli lístky gardénie a třetí část obarvíme šťávou z jahodového kompotu. Obarveným těstem naplníme formičky vrchní plochy těsta ve formičkách ozdobíme nakrájenými houbami, vykrojenými tvary cicimku a dýňovými semínky. Dno parního hrnce vyložíme utěrkou, nalijeme do hrnce vodu a přivedeme k varu. Když se voda začne vařit a z hrnce vychází pára, vypneme zdroj tepla a vložíme do hrnce naplněné formičky. Formičky s těstem v hrnci necháme ještě jednou 10 minut kynout. Poté, co těsto znovu nabyde, přivedeme znovu hrnec s vodou a plnými formičkami k varu a vaříme 20 minut na prudkém ohni, a ještě 10 minut na mírnějším ohni. Potom formičky opatrně z vody vyndáme, koláčky vyklopíme z formiček a potřeme olejem. |
4 | Koláčky podáváme studené, jako dezert. |
Poznámka
Použijeme houbu známou jako Choroš. Použijeme 3ml kompotové jahodové šťávy.