Jednoduchý recept

Vepřová játra s ovocem - špízy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 44239
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 ks Česnek
1 ks Citrony
300 g Hrušky
300 g Jablka
500 g Játra vepřová
100 g Máslo čerstvé
2 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 552kJ
5% Sacharidy 17 g
35% Tuky 26 g
10% Sodík 203 mg
33% Bílkoviny 19 g

Vepřová játra s ovocem - špízy postup přípravy receptu:

1

Vepřová játra umyjeme, odblaníme a nakrájíme na kousky vhodné pro přípravu špízů, dáme do misky, opepříme a zatím necháme stranou. Česnek oloupeme, prolisujeme do malé misky, přidáme na kousky nakrájené měkké máslo, přisypeme sůl utřeme vše na hladkou hmotu. Těsně před podáváním špízů máslo s česnekem roztopíme v mikrovlnné troubě. Jablka spolu s hruškami umyjeme, nakrájíme na kousky podobně jako játra. Ovoce pokapeme šťávou z 1 citrónu.

2

Přiostřenou dřevěnou špejlí postupně napichujeme kousek hrušky, kousek jater, nakonec napíchneme kousek jablka. Takto pokračujeme v napichováni špejli až do spotřebování všech surovin.

3

Fritovací hrnec nastavíme na střední teplotu, do košíku naskládáme špízy a v rozpáleném oleji smažíme nejdéle 5 minut. (Smažit můžeme i v oleji na pánvi.)

4

Hotové špízy pokládáme na mělké oválné talíře, polijeme roztopeným máslem a spolu s vhodnou přílohou ihned servírujeme.

Poznámka

Špízy podáváme jako teplé hlavní jídlo, například s bramborovou kaší, na talíř přidáme ještě čtvrtku citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept