Penne s parmicí a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s parmicí a krevetami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44240 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
200 g | Hřebenatka |
200 g | Krevety tygří - loupané |
60 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Ocet vinný |
400 g | Parmice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Šafrán |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Těstoviny Penne |
150 ml | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
Vývar rybí [42659] | |
---|---|
0,8 ks | Bobkový list |
160 g | Celer řapíkatý |
0,8 ks | Cibule |
0,4 ks | Citrony |
0,8 ks | Mrkev kořen |
3,2 ks | Pepř černý celý |
0,8 hrst | Petržel - nať |
520 g | Rybí hlavy |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 239,7mg |
Draslík | 944,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 11,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hřebenatka, Ocet vinný, Parmice, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Citrony, Pepř černý celý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Penne, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí hlavy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s parmicí a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme výluh ze šafránu a 3 lžic rybího vývaru. Parmici pokrájíme na kousky, opečeme na másle v hlubší pánvi s hřebenatkami a krevetami. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme šťávu z jednoho citronu a nastrouhanou citronovou kůru, prohřejeme, odstavíme. V jiné pánvi smícháme zbytek rybího vývaru se šafránem a s výluhem. Vaříme, dokud se třetina nevyvaří, pak přilijeme ocet, povaříme ještě 4 minuty a přilijeme bílé víno, načež vaříme dalších 5 minut. Nakonec přidáme smetanu, nadrobno nakrájenou petrželku, dochutíme solí, pepřem a 2 minuty vaříme do zhoustnutí. Mezitím dáme do hrnce s osolenou vodou uvařit těstoviny. Pořádně je scedíme, smícháme se směsí a podáváme. |
2 | Rybí vývar: |
3 | Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nahrubo pokrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté vývar přecedíme a můžeme jej hned použít, nebo jej můžeme zmrazit pro pozdější použití. |