Kuřecí na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí na víně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 44243 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kg | Kuře |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Šalotka |
80 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Víno portské |
2 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 166,1mg |
Draslík | 672,3mg |
Vláknina | 312,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Víno portské, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí na víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené kuřecí maso (nejlépe z mladého kohouta) nakrájíme na větší kousky, které osolíme. Do mísy nasypeme hladkou mouku, smícháme ji se sladkou a pálivou paprikou, maso obalíme v mouce. V pánvi si rozpálíme máslo s olejem, kousky masa z každé strany osmažíme do zlatova. Pak je z omastku vyjmeme. |
2 | Malé šalotky očistíme, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme slaninu a vysmažíme ji do zlatova. Přidáme cibuli s česnekem, promícháme a smažíme za častého promíchání do zlatova. Na cibuli vložíme maso, zalijeme vývarem a červeným vínem. Pomalu vaříme asi 35 minut, vývar dochutíme solí s pepřem, maso dovaříme do měkka přibližně dalších 10 - 15 minut.(Délka vaření masa záleží na stáří drůbeže.) |
Poznámka
Kuře na víně servírujeme s dušenou rýží nebo k němu podáváme hranolky.