Zapečené smetanové těstoviny s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené smetanové těstoviny s treskou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44247 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
4 špetka | Jalovec |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
450 g | Těstoviny čtyřvaječné |
450 g | Treska uzená |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 203,9mg |
Draslík | 511,6mg |
Vláknina | 701,2mg |
Vitamín A | 170,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Pepř cayenský, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny čtyřvaječné, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené smetanové těstoviny s treskou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Zapékací mísu vytřeme máslem, vložíme do ní na plátky nakrájenou tresku, nalijeme mléko, přidáme bobkový list a jalovec. Zapékací mísu přiklopíme, pečeme 15 minut. Mezitím ve větším hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. |
2 | Po upečení vyndáme bobkový list i jalovec a tekutinu slijeme, odložíme ji k pozdějšímu použití. Natvrdo uvařená vejce rozmačkáme vidličkou. V jiném hrnci rozehřejeme zbytek másla, přisypeme mouku a minutu opékáme za stálého míchání. Pak jíšku odstavíme, pomalu přilijeme tekutinu, ve které se pekla ryba. Ochutíme cayenským pepřem, solí, pepřem a přimícháme citronovou šťávu, smetanu, nadrobno nakrájenou petželku i vejce, vrátíme na plotnu. Za stálého míchání vaříme 2 minuty. Těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou. Do zapékací mísy dáme péct na 10 minut. |