Recept

Zapečené smetanové těstoviny s treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 44247
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 kávová lžička Citronová šťáva
4 špetka Jalovec
50 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
450 g Těstoviny čtyřvaječné
450 g Treska uzená
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 146kJ
27% Sacharidy 96 g
28% Tuky 21 g
30% Sodík 606 mg
74% Bílkoviny 42 g

Zapečené smetanové těstoviny s treskou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Zapékací mísu vytřeme máslem, vložíme do ní na plátky nakrájenou tresku, nalijeme mléko, přidáme bobkový list a jalovec. Zapékací mísu přiklopíme, pečeme 15 minut. Mezitím ve větším hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny.

2

Po upečení vyndáme bobkový list i jalovec a tekutinu slijeme, odložíme ji k pozdějšímu použití. Natvrdo uvařená vejce rozmačkáme vidličkou. V jiném hrnci rozehřejeme zbytek másla, přisypeme mouku a minutu opékáme za stálého míchání. Pak jíšku odstavíme, pomalu přilijeme tekutinu, ve které se pekla ryba. Ochutíme cayenským pepřem, solí, pepřem a přimícháme citronovou šťávu, smetanu, nadrobno nakrájenou petželku i vejce, vrátíme na plotnu. Za stálého míchání vaříme 2 minuty. Těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou. Do zapékací mísy dáme péct na 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept