Jednoduchý recept

Smažené kuřecí jednohubky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 44249
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Kari koření
500 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Med včelí
25 cl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
Obalování
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 285kJ
10% Sacharidy 37 g
48% Tuky 36 g
18% Sodík 361 mg
36% Bílkoviny 20 g

Smažené kuřecí jednohubky postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kousky - takzvané jednohubky, vložíme do misky, polijeme medem, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek. Vše posypeme solí, pepřem a kari kořením, důkladně rukou promícháme, vložíme do lednice alespoň na 30 minut.

2

Obalování: Do misky rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, vidličkou rozkvedláme, do jiné hlubší nádoby nasypeme mouku, do další vysypeme strouhanku. Vyndáme připravené maso z ledničky a začínáme obalovat nejprve ve vajíčku, potom v mouce a nakonec ve strouhance.

3

Fritovací hrnec s olejem nastavíme na nižší teplotu, naskládáme připravené obalené masové jednohubky a v rozpáleném oleji smažíme nejdéle 3 minuty. (Můžeme smažit i na pánvi.) Hotové je vybereme z fritovacího hrnce, poskládáme úhledně na větší podnos a položíme na stůl před hosty.

Poznámka

Smažené kuřecí jednohubky podáváme zpravidla teplé, ale můžeme je servírovat také jako studený pokrm (například na svatební stůl).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept