Smažené kuřecí jednohubky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené kuřecí jednohubky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44249 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Kari koření |
500 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Med včelí |
25 cl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Obalování | |
---|---|
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 301,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 97,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 13,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kari koření, Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené kuřecí jednohubky postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kousky - takzvané jednohubky, vložíme do misky, polijeme medem, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek. Vše posypeme solí, pepřem a kari kořením, důkladně rukou promícháme, vložíme do lednice alespoň na 30 minut. |
2 | Obalování: Do misky rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, vidličkou rozkvedláme, do jiné hlubší nádoby nasypeme mouku, do další vysypeme strouhanku. Vyndáme připravené maso z ledničky a začínáme obalovat nejprve ve vajíčku, potom v mouce a nakonec ve strouhance. |
3 | Fritovací hrnec s olejem nastavíme na nižší teplotu, naskládáme připravené obalené masové jednohubky a v rozpáleném oleji smažíme nejdéle 3 minuty. (Můžeme smažit i na pánvi.) Hotové je vybereme z fritovacího hrnce, poskládáme úhledně na větší podnos a položíme na stůl před hosty. |
Poznámka
Smažené kuřecí jednohubky podáváme zpravidla teplé, ale můžeme je servírovat také jako studený pokrm (například na svatební stůl).