Vepřová pečeně s vinnými hrozny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně s vinnými hrozny
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4425 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 ks | Cibule |
400 g | Hroznové víno |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
1 kg | Vepřová pečeně |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 182,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hroznové víno, Olej stolní, Sůl, Tymián sušený, Vepřová pečeně, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně s vinnými hrozny postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozehřejeme na 180C. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. V pekáčku rozpálíme olej a maso z obou stran opečeme. Vyjmeme a ve výpeku necháme zpěnit cibuli. Přidáme koření, vložíme zpět maso, ochutíme solí, pepřem a podlijeme vínem. Pečeme v troubě pod pokličkou asi 40min doměkka. |
3 | Ke konci nasypeme kuličky hroznového vína a při mírné teplotě ještě 5min dopečeme. |
4 | Podáváme s pečivem. |