Recept

Dezertní barevné kuličky - Kjongdan

  • Korea
  • Kambodža
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 396 minut
Doba přípravy: 300 minut
Doba vaření: 96 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 44250

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Fazole bílé
20 g Fazole černé
27 g Fazole červené
500 g Mouka rýžová
4 g Sůl
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 074kJ
15% Sacharidy 55 g
1% Tuky 1 g
11% Sodík 219 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dezertní barevné kuličky - Kjongdan postup přípravy receptu:

1

Každý z barvících fazolových prášků připravujeme zvlášť. Všechny barevné druhy fazolí namočíme na 8 hodin do studené vody a když jsou fazole nabobtnalé, uvaříme je doměkka. Vaříme je ve vroucí vodě se špetkou soli asi 30 minut. Když jsou fazole měkké, scedíme je, každý barevný druh fazolí ochutíme cukrem a rozemeleme je na prášek. Rýžový prášek ochutíme solí, přidáme do něj horkou vodu a ze směsi umícháme těsto. Z těsta vytvarujeme kuličky o průměru cca 1 cm. Kuličky vložíme do vroucí vody v hrnci a vaříme je 2 minuty. Když kuličky vyplavou na hladinu, necháme je ve vodě ještě asi 20 vteřin, a potom je vybereme děrovanou naběračkou a propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme je okapat. Okapané kuličky rozdělíme na 5 částí a každou část kuliček obalíme v připravených barevných směsích. Obalené kuličky podáváme studené na misce, jako dezert.

Poznámka

Můžeme přidat i zelené nezralé fazole a fazole sterilované.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept