Dezertní barevné kuličky - Kjongdan - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 396 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezertní barevné kuličky - Kjongdan
Celkový čas: | 396 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 300 minut |
Doba vaření: | 96 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 44250 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Fazole bílé |
20 g | Fazole černé |
27 g | Fazole červené |
500 g | Mouka rýžová |
4 g | Sůl |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 82,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fazole bílé, Fazole černé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole červené, Mouka rýžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dezertní barevné kuličky - Kjongdan postup přípravy receptu:
1 | Každý z barvících fazolových prášků připravujeme zvlášť. Všechny barevné druhy fazolí namočíme na 8 hodin do studené vody a když jsou fazole nabobtnalé, uvaříme je doměkka. Vaříme je ve vroucí vodě se špetkou soli asi 30 minut. Když jsou fazole měkké, scedíme je, každý barevný druh fazolí ochutíme cukrem a rozemeleme je na prášek. Rýžový prášek ochutíme solí, přidáme do něj horkou vodu a ze směsi umícháme těsto. Z těsta vytvarujeme kuličky o průměru cca 1 cm. Kuličky vložíme do vroucí vody v hrnci a vaříme je 2 minuty. Když kuličky vyplavou na hladinu, necháme je ve vodě ještě asi 20 vteřin, a potom je vybereme děrovanou naběračkou a propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme je okapat. Okapané kuličky rozdělíme na 5 částí a každou část kuliček obalíme v připravených barevných směsích. Obalené kuličky podáváme studené na misce, jako dezert. |
Poznámka
Můžeme přidat i zelené nezralé fazole a fazole sterilované.