Smažené sváteční kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené sváteční kuličky
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44251 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Mrkev kořen |
2 dl | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Ředkvička |
100 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 272,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Ředkvička, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené sváteční kuličky postup přípravy receptu:
1 | Do misky na jemném struhadle nastrouháme sýr, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, drobně nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, rozklepneme celé vejce, vsypeme mouku, nakonec přisypeme kypřící prášek a vařečkou všechny suroviny důkladně promícháme, abychom získali husté těsto. Na talíř nasypeme hladkou mouku, lžící vykrajujeme z těsta kuličky, ty obalujeme ve strouhance. |
2 | Fritovací hrnec s olejem nastavíme na nižší teplotu, v rozpáleném oleji připravené kuličky smažíme přibližně 2 minuty. (Lze připravit i na pánvi s olejem.) |
3 | Hotové kuličky vybíráme z fritovacího hrnce, úhledně je skládáme na vhodný talíř nebo podnos. |
4 | Ředkvičky důkladně umyjeme, usušíme a nakrájíme na tenká kolečka, která napichujeme na ozdobná párátka a ozdobíme smažené kuličky. |
Poznámka
Sýrové sváteční kuličky podáváme studené (například jako jednohubky na svatební stůl).