Korejské smažné koláčky polévané medovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Korejské smažné koláčky polévané medovým sirupem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 44253 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
300 g | Cicimek |
151 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
26 ml | Olej sezamový |
250 ml | Olej stolní |
50 g | Oříšky piniové |
Kořenící směs do těsta | |
---|---|
1 kávová lžička | Dýňová semínka |
38 g | Med včelí |
0,1 g | Pepř bílý |
8 ml | Sirup zázvorový |
0,5 g | Skořice mletá |
1 g | Sůl |
30 ml | Víno rýžové čínské |
Medový sirup | |
300 ml | Med včelí |
0,5 g | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 319,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 34,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový, Olej stolní, Oříšky piniové, Dýňová semínka, Med včelí, Pepř bílý, Skořice mletá, Sůl, Víno rýžové čínské, Med včelí, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cicimek, Mouka pšeničná hladká T 650, Sirup zázvorový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Korejské smažné koláčky polévané medovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Cicimky otřeme vlhkou utěrkou a z jejich dužiny vykrájíme květinové tvary. Piniové ořechy očistíme, rozkrájíme je podélně, dýňová semena promneme v utěrce. |
2 | Z prosáté mouky, sezamového oleje, medu, rýžového vína a zázvorového sirupu umícháme opatrně těsto, které ochutíme solí a pepřem, rozválíme, vyválený plát těsta několikrát přeložíme přes sebe - více než třikrát. Nakonec ho rozválíme na tloušťku asi půl centimetru, z tohoto plátu vykrájíme čtverečky o hraně přibližně 3,5 cm. Vykrájené čtverečky smažíme na rozpáleném oleji v pánvi; když smažící se čtverečky vyplavou na hladinu oleje, smažíme je ještě dalších 10 minut. Hotové kousky necháme okapat, poté je namáčíme v připraveném medovém sirupu. Nakonec čtverečky ozdobíme piniovými oříšky, cicimky a dýňovými semeny. Koláčky podáváme studené jako dezert. |
3 | Medový sirup připravíme smícháním medu a skořice. |
Poznámka
Servírujeme studené.