Jednoduchý recept

Lilkový salát se sušenými krevetami a vařeným vejcem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44254

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Krevety sušené
2 ks Lilek
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Česnek
4 ks Šalotka
Dresink
1 kávová lžička Cukr třtinový
2 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Omáčka rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 905kJ
11% Sacharidy 39 g
8% Tuky 6 g
20% Sodík 404 mg
19% Bílkoviny 11 g

Lilkový salát se sušenými krevetami a vařeným vejcem postup přípravy receptu:

1

Syrové lilky propíchneme několikrát dlouhou vidličkou nebo špízovou jehlou a rozložíme je na plech. V troubě předehřáté na 180°C pečeme cca 30-40 minut, až jsou křehké a propečené. V průběhu grilování nejméně 2x obrátíme. Hotové vyjmeme a necháme vychladnout.

2

Mezitím uvaříme natvrdo 1 vejce a připravíme dresink. V misce smícháme limetkovou šťávu s cukrem a rybí omáčkou a rozšleháme metličkou. Zakryjeme fólií a odložíme.

3

Sušené krevety namočíme na 10 minut do horké vody. Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, vložíme scezené krevety a nahrubo nasekaný česnek. Na středním ohni restujeme cca 3 minuty dozlatova. Poté směs vyjmeme a odložíme stranou.

4

Plátky lilku naaranžujeme na servírovací mísu, posypeme vařeným vejcem nakrájeným nadrobno, tenkými prstýnky šalotky a směsí česneku a krevet. Zlehka přelijeme dresinkem, dozdobíme tenkými plátky chilli papričky bez semínek, snítkami koriandru a ihned podáváme.

Poznámka

Lilky můžeme také grilovat na středním stupni elektrického grilu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept