Lilkový salát se sušenými krevetami a vařeným vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkový salát se sušenými krevetami a vařeným vejcem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 44254 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Krevety sušené |
2 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Šalotka |
1 ks | Vejce slepičí |
Dresink | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 96,4mg |
Draslík | 933,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Lilek, Olej rostlinný, Šalotka, Vejce slepičí, Cukr třtinový, Limetková šťáva, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety sušené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkový salát se sušenými krevetami a vařeným vejcem postup přípravy receptu:
1 | Syrové lilky propíchneme několikrát dlouhou vidličkou nebo špízovou jehlou a rozložíme je na plech. V troubě předehřáté na 180°C pečeme cca 30-40 minut, až jsou křehké a propečené. V průběhu grilování nejméně 2x obrátíme. Hotové vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím uvaříme natvrdo 1 vejce a připravíme dresink. V misce smícháme limetkovou šťávu s cukrem a rybí omáčkou a rozšleháme metličkou. Zakryjeme fólií a odložíme. |
3 | Sušené krevety namočíme na 10 minut do horké vody. Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, vložíme scezené krevety a nahrubo nasekaný česnek. Na středním ohni restujeme cca 3 minuty dozlatova. Poté směs vyjmeme a odložíme stranou. |
4 | Plátky lilku naaranžujeme na servírovací mísu, posypeme vařeným vejcem nakrájeným nadrobno, tenkými prstýnky šalotky a směsí česneku a krevet. Zlehka přelijeme dresinkem, dozdobíme tenkými plátky chilli papričky bez semínek, snítkami koriandru a ihned podáváme. |
Poznámka
Lilky můžeme také grilovat na středním stupni elektrického grilu.