Jednoduchý recept

Sladké bramborové lívance

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 44255

Ingredience

500 g Brambory
20 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
250 g Džem meruňkový
13 g Kypřicí prášek do pečiva
3 dl Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 290kJ
23% Sacharidy 82 g
23% Tuky 17 g
24% Sodík 476 mg
34% Bílkoviny 19 g

Sladké bramborové lívance postup přípravy receptu:

1

Mléko nalijeme do kastrůlku, trochu přihřejeme, rozdrobíme do něj droždí, přisypeme trochu cukru a kastrůlek odložíme na teplé místo, kde necháme vzejít kvásek.

2

Do hrnce nalijeme vodu, vložíme do ní brambory, vodu osolíme, přiklopíme poklici a brambory vaříme do měkka asi 20 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout, nakonec prolisujeme do misky, kam přisypeme mouku s kypřícím práškem, vanilkový cukr, rozklepneme celé vejce, přidáme cukr, vylijeme vykynutý kvásek a rukou vypracujeme husté, hladké těsto, které opět odložíme na teplé místo na 20 minut vykynout.

3

Fritovací hrnec nastavíme na střední teplotu, z těsta v oleji namočenou lžící vykrajujeme lívance, které pokládáme do rozpáleného oleje a smažíme je přibližně minutu. Hotové lívance vybíráme z fritovacího hrnce a hned pokládáme podle porcí na mělké talíře. Každý lívanec na talíři potřeme džemem a nastříkáme vyšlehanou šlehačkou, kterou jsme připravili ze smetany.

Poznámka

Lívance servírujeme jako teplý sladký předkrm. Ke každé porci na talíři můžeme ještě přidat ochucený měkký tvaroh.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept