Salát z mořských plodů s nudlemi a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z mořských plodů s nudlemi a bylinkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 44258 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Limetka |
2 ks | Limetka kafrová |
12 ks | Máta |
1 kg | Mušle slávky |
50 g | Nudle skleněné |
0,5 ks | Okurka salátová |
350 g | Olihně |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 ks | Šalotka |
250 ml | Vývar rybí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 277,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Koriandr čerstvý, Limetka, Máta, Mušle slávky, Okurka salátová, Olihně, Omáčka rybí, Šalotka, Vývar rybí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Limetka kafrová, Nudle skleněné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z mořských plodů s nudlemi a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Nudle necháme 30 minut namáčet v horké vodě. Olihně očistíme a nakrájíme na prstýnky, z krevet odstraníme hlavičky a krunýře. Vývar vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Postupně v něm uvaříme každý druh mořských plodů zvlášť, vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme. |
2 | Nudle scedíme a nastříháme na cca 5 cm dlouhé kousky. Dáme do servírovací mísy, přidáme nastrouhanou okurku, nadrobno nasekanou citronovou trávu a limetkové listy, na tenké plátky nakrájenou šalotku, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, koriandr, natrhanou mátu a nasekané chilli papričky bez semínek. |
3 | Směs zakápneme limetkovou šťávou a rybí omáčkou. Důkladně promícháme, přidáme mořské plody, dozdobíme snítkami koriandru a podáváme. |
Poznámka
Použijeme dva listy kafrové limety.