Jednoduchý recept

Žemlový nákyp s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 4426
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 hrst Houby sušené
250 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
6 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 719kJ
15% Sacharidy 53 g
19% Tuky 14 g
7% Sodík 142 mg
30% Bílkoviny 17 g

Žemlový nákyp s houbami postup přípravy receptu:

1

Houby necháme namáčet asi 30min ve studené vodě.

2

Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme rozmočit.

3

Cibuli a polovinu česneku nakrájíme na drobné kostičky.

4

V pánvi rozpálíme olej, necháme zpěnit cibuli, poté přidáme česnek a krátce orestujeme. Houby scedíme, přidáme do pánve, ochutíme solí, pepřem a na středním ohni asi 15min podusíme, dokud se neodpaří voda.

5

Troubu předehřejeme na 180C.

6

Dušené houby přimícháme k houskám, přidáme vejce, zbytek prolisovaného česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř podle chuti a promícháme.Těsto vlijeme do pekáče vytřeného olejem a vyloženého pečicím papírem a pečeme dozlatova asi 40minut.

7

Nakrájíme a ihned podáváme, např. se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept