Jednoduchý recept

Cizrnová polévka s loupanými rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 44262
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

4 g Bazalka
2 g Bobkový list
2 stroužek Česnek
50 g Cibule
70 g Cizrna
10 g Jíška instantní
2 g Kmín drcený
2 g Pepř černý mletý
1 ks Polévkové kostky Vitana
100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
3 g Sůl
2 špetka Tymián sušený
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 117 kcal
Kilojoule 489kJ
5% Sacharidy 17 g
5% Tuky 4 g
33% Sodík 669 mg
9% Bílkoviny 5 g

Cizrnová polévka s loupanými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Předem namočenou cizrnu slijeme, zalijeme čerstvou vodou a dáme vařit. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, nakládaná rajčata slijeme a nakrájíme na menší kousky, česnek prolisujeme.

2

K vařící se cizrně přihodíme jednu drůbeží polévkovou kostku, pokrájená rajčata, cibuli a vaříme aspoň půl hodiny. Nyní přidáme česnek, posekanou bazalku, drcený kmín, tymián, bobkový list, mletý pepř, podle chuti sůl, zahustíme instantní jíškou a dovaříme.

3

Před podáváním vyndáme bobkový list.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept