Okurková polévka s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurková polévka s bylinkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 44263 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
5 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
5 ml | Citronová šťáva |
100 g | Jogurt nízkotučný |
5 g | Kopr čerstvý |
250 g | Okurka salátová |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
5 g | Řeřicha |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 391,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Jogurt nízkotučný, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurková polévka s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme nahrubo, česnek rozkrojíme, kopr, petrželku, řeřichu a bazalku posekáme na jemno. |
2 | Okurky nasypeme do mixéru, přidáme česnek, nízkotučný jogurt, rozmixujeme do hladka. Zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme a posypeme posekanými bylinkami. |
Poznámka
Polévku podáváme vychlazenou.