Smažená kapustové kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená kapustové kuličky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44268 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Kapusta hlávková |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej sójový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 537,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej sójový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená kapustové kuličky postup přípravy receptu:
1 | Hlávkovou kapustu ostrým velkým nožem nasekáme, vložíme ji do hrnce s vařící osolenou vodou, povaříme ji přibližně 5 minut. Kapustu scedíme, necháme vychladnout, vymačkáme z ní vodu, dáme ji do misky, přisypeme mouku, osolíme, opepříme, rozklepneme celé vejce a rukama tvarujeme malé kuličky - jednohubky, které obalíme ve strouhance. |
2 | Nastavíme fritovací hrnec na nižší teplotu, připravené kapustové kuličky pokládáme do síťky, kterou ponoříme do rozpáleného oleje a smažíme přibližně 3 minuty dozlatova. |
3 | Hotové kuličky pokládáme na mělké talíře, které položíme na stůl a nabízíme. |
Poznámka
Kapustové kuličky - jednohubky servírujeme zpravidla teplé, ale můžeme je podávat také studené, například k novoročnímu posezení.