Jednoduchý recept

Smažené a obalované banány

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 44273
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

400 g Banány
20 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
0,5 l Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 cl Rum
3 ks Vejce slepičí
Omáčka
40 g Cukr krupice
0,5 l Mléko polotučné
40 g Pudinkový prášek - vanilkový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 028kJ
23% Sacharidy 82 g
13% Tuky 10 g
7% Sodík 137 mg
31% Bílkoviny 18 g

Smažené a obalované banány postup přípravy receptu:

1

Do misky nalijeme mléko, rozklepneme celé vejce, vsypeme vanilkový cukr spolu s cukrem krupicovým, přidáme rum, metličkou promícháme, postupně pomalu přidáváme mouku, až vypracujeme těstíčko.

2

Banány oloupeme, nakrájíme na přibližně čtyřcentimetrové kousky, obalujeme v připraveném těstíčku a hned vkládáme do fritovacího hrnce s olejem, který jsme nastavili na střední teplotu. V rozpáleném oleji smažíme přibližně 1 minutu.

3

Omáčka: Do kastrůlku nalijeme 3 dl mléka a pomalu přivádíme k varu. Mezi tím do jiného kastrůlku vylijeme zbytek mléka, přidáme cukr, pudinkový prášek metličkou dobře rozšleháme, vylijeme do vařícího mléka a za stálého míchání vaříme do zahoustnutí omáčky.

4

Hotové banány vyndáme z fritovacího hrnce, položíme je hned na mělké talíře, polijeme vanilkovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Smažené obalované banány podáváme jako teplý sladký dezert. Každou porci můžeme ozdobit například čerstvými jahodami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept