Jehněčí roláda s rozmarýnovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí roláda s rozmarýnovou šťávou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44277 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
3 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
250 ml | Hovězí vývar základní |
650 g | Jehněčí maso |
2 kávová lžička | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata sušená sterilovaná |
2 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 93,8mg |
Draslík | 398,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Cukr moučkový, Hovězí vývar základní, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn sušený, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Jehněčí maso, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí roláda s rozmarýnovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí řízky (o hmotnosti asi 650 g) položíme na rovnou plochu, namažeme dijonskou hořčicí, na ně rozprostřeme čerstvý špenát, nadrobno nakrájená sušená rajčata, nadrobenou Fetu, osolíme a opepříme. Pak maso zamotáme do rolády, převážeme kuchyňskou nití. |
2 | Z olivového oleje, prolisovaného česneku a sušeného rozmarýnu umícháme směs, kterou potřeme zavinutou roládu, položíme ji na rošt pekáče do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30 - 40 minut. |
3 | Na mírném ohni v kastrůlku přivedeme k varu 250 ml hovězího vývaru, 2 lžičky balzamikového octa, 2 lžičky moučkového cukru, 1 lžičku sušeného rozmarýnu a vaříme 4 - 5 minut, až se část tekutiny vyvaří. |
4 | Upečené maso vytáhneme z trouby, zabalíme do fólie, necháme 10 minut zabalené a pak nakrájíme na plátkuy. |
Poznámka
Podáváme se šťávou a grilovanou zeleninou. Středně propečené jehněčí řízky pečeme 30 - 35 minut.