Pikantní pečené bramborové slupky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní pečené bramborové slupky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 44278 |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní pečené bramborové slupky postup přípravy receptu:
1 | Velmi dobře očištěné a omyté brambory pečeme ve slupce přibližně hodinu v troubě, dokud nezměknou. |
2 | Částečně vychladlé brambory rozpůlíme, vydlabeme z nich dužninu tak, aby zůstala přibližně 5 milimetrů silná slupka. Potom je nakrájíme na větší kousky, potřeme olejem, osolíme a opepříme. |
3 | Na rozpáleném grilu slupky opékáme na omaštěném grilovacím plechu 5 minut z každé strany, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.