Jednoduchý recept

Kuře s bambusovými výhonky

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 44279

Ingredience

225 g Bambusové výhonky
1200 g Kuře
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Voda pitná
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
300 ml Vývar drůbeží
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 178kJ
1% Sacharidy 5 g
63% Tuky 47 g
34% Sodík 686 mg
104% Bílkoviny 58 g

Kuře s bambusovými výhonky postup přípravy receptu:

1

Bambusové výhonky podélně rozpůlíme a pokrájíme na půlměsíčky. Spaříme ve vroucí vodě, scedíme, opláchneme studenou vodou. Necháme okapat a odložíme stranou.

2

Rozpálíme ve woku sezamový olej, vykostěné a nakrájené kuře osmahneme na plátky. Přidáme rozetřený česnek, zázvor a smažíme. Slijeme přebytečný olej, přilijeme víno, promícháme.

3

Smícháme vývar s ústřicovou omáčkou, přidáme plátky bambusu, směs dochutíme solí a pepřem, povaříme 2 minuty.

4

Vlijeme kašičku ze solamylu a vody, poté vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept