Recept

Kuře s tomatovou omáčkou a těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44280
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

200 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule červená
1200 g Kuře
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
8 ks Rajčata
1 polévková lžíce Skořice mletá
2 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
250 g Tagliatelle
200 ml Víno bílé
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 345kJ
12% Sacharidy 43 g
58% Tuky 44 g
28% Sodík 562 mg
83% Bílkoviny 47 g

Kuře s tomatovou omáčkou a těstovinami postup přípravy receptu:

1

Oloupané cibule rozkrájíme na půlkolečka, česnek utřeme se solí, rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na kostičky, očištěný oloupaný celer pokrájíme na nudličky a petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

Kuře rozdělíme na porce, osolíme, opepříme, ze všech stran orestujeme na rozehřátém másle. Porce naskládáme do zapékací misky nebo do pekáče, obložíme cibulí a zalijeme vývarem. Přikryjeme, necháme péci přibližně na hodinu do trouby (vyhřáté na 200 °C).

3

Do pánve, ve které jsme opékali kuře, vložíme připravená rajčata, utřený česnek, přilijeme víno, zamícháme a vše přivedeme k varu. Přidáme rajský protlak a nudličky celeru, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Stáhneme plamen, za občasného míchání vaříme na mírném ohni cca 15 minut. Potom vložíme nasekanou petržel, promícháme a udržujeme v teple.

4

Nastrouháme Parmezán.

5

Ve větším hrnci uvaříme těstoviny „al dente“ (měkké, ale uvnitř tužší), scedíme, necháme důkladně okapat. Promícháme je s polovinou sýra a naservírujeme na předehřáté talíře. Upečené porce kuřete položíme na těstoviny, poprášíme skořicí, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým Parmezánem. Podáváme ozdobené snítkou petržele.

6

Můžeme přidat i brambory pečené v troubě, dušené fazolové lusky či cukrovou kukuřici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept