Kuře s tomatovou omáčkou a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s tomatovou omáčkou a těstovinami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44280 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
1200 g | Kuře |
80 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
8 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
250 g | Tagliatelle |
200 ml | Víno bílé |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 168,7mg |
Draslík | 766,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Kuře, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Tagliatelle, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s tomatovou omáčkou a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané cibule rozkrájíme na půlkolečka, česnek utřeme se solí, rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na kostičky, očištěný oloupaný celer pokrájíme na nudličky a petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Kuře rozdělíme na porce, osolíme, opepříme, ze všech stran orestujeme na rozehřátém másle. Porce naskládáme do zapékací misky nebo do pekáče, obložíme cibulí a zalijeme vývarem. Přikryjeme, necháme péci přibližně na hodinu do trouby (vyhřáté na 200 °C). |
3 | Do pánve, ve které jsme opékali kuře, vložíme připravená rajčata, utřený česnek, přilijeme víno, zamícháme a vše přivedeme k varu. Přidáme rajský protlak a nudličky celeru, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Stáhneme plamen, za občasného míchání vaříme na mírném ohni cca 15 minut. Potom vložíme nasekanou petržel, promícháme a udržujeme v teple. |
4 | Nastrouháme Parmezán. |
5 | Ve větším hrnci uvaříme těstoviny „al dente“ (měkké, ale uvnitř tužší), scedíme, necháme důkladně okapat. Promícháme je s polovinou sýra a naservírujeme na předehřáté talíře. Upečené porce kuřete položíme na těstoviny, poprášíme skořicí, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým Parmezánem. Podáváme ozdobené snítkou petržele. |
6 | Můžeme přidat i brambory pečené v troubě, dušené fazolové lusky či cukrovou kukuřici. |