Jednoduchý recept

Ragú z kuřete se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 44282

Ingredience

2 ks Bobkový list
3 ks Chilli paprička zelená
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
0,5 kávová lžička Kardamom
1 polévková lžíce Kmín mletý
1 polévková lžíce Koriandr mletý
800 g Kuře
800 g Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
3 kávová lžička Zázvor celý
4 stroužek Česnek
4 polévková lžíce řepkový olej
350 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 801 kcal
Kilojoule 3 351kJ
16% Sacharidy 59 g
57% Tuky 42 g
14% Sodík 278 mg
82% Bílkoviny 46 g

Ragú z kuřete se špenátem postup přípravy receptu:

1

Očištěné špenátové listy 2 minuty dusíme v malém množství vody, potom je opláchneme studenou vodou a nasekáme na jemno.

2

Ve wok pánvi na středním plameni rozpálíme řepkový nebo slunečnicový olej, postupně vkládáme kousky kuřecího masa a 4 - 5 minut restujeme. Hotové kousky odkládáme.

3

Připravíme kari pastu ze 2 lžic řepkového nebo slunečnicového oleje, 3 dlouhých zelených chilli papriček (zbavených jader a nakrájených na kolečka), 4 prolisovaných stroužků česneku, 3 lžiček nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce mletého koriandru, 1/2 lžičky mletého kardamomu a 1/2 lžičky mletého hřebíčku. Suroviny smícháme a rozmixujeme na hladkou pastu.

4

Nakrájenou cibuli v pánvi restujeme 3 minuty, přidáme kari pastu, 2 minuty povaříme, poté přidáme kostky konzervovaných rajčat, bobkový list a opečené kousky kuřete; po přivedení k varu stáhneme plamen a na mírném ohni dusíme 30 minut zakryté pokličkou. Několikrát promícháme. Vmícháme špenát, odkryté vaříme ještě 15 minut. Podle potřeby osolíme.

Poznámka

Podáváme s plackami pappadum nebo s rýží. Kari (také karí, anglicky curry) se rozumí směs koření, ale také pokrm. Pokrm kari je druhem ragú (známé i z němčiny jako Eintopf), tedy různé druhy na malé kousky nakrájeného masa, ryby nebo zeleniny, většinou podávané v husté omáčce; jako příloha slouží rýže nebo indický chléb. Pappadum je druh plochého indického chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept