Ragú z kuřete se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z kuřete se špenátem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44282 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
1 polévková lžíce | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
800 g | Kuře |
800 g | Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce | řepkový olej |
350 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
3 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hřebíček mletý, Kardamom, Koriandr mletý, Kuře, Špenát listový čerstvý, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Kmín mletý, Protlak rajčatový, řepkový olej mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z kuřete se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné špenátové listy 2 minuty dusíme v malém množství vody, potom je opláchneme studenou vodou a nasekáme na jemno. |
2 | Ve wok pánvi na středním plameni rozpálíme řepkový nebo slunečnicový olej, postupně vkládáme kousky kuřecího masa a 4 - 5 minut restujeme. Hotové kousky odkládáme. |
3 | Připravíme kari pastu ze 2 lžic řepkového nebo slunečnicového oleje, 3 dlouhých zelených chilli papriček (zbavených jader a nakrájených na kolečka), 4 prolisovaných stroužků česneku, 3 lžiček nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce mletého koriandru, 1/2 lžičky mletého kardamomu a 1/2 lžičky mletého hřebíčku. Suroviny smícháme a rozmixujeme na hladkou pastu. |
4 | Nakrájenou cibuli v pánvi restujeme 3 minuty, přidáme kari pastu, 2 minuty povaříme, poté přidáme kostky konzervovaných rajčat, bobkový list a opečené kousky kuřete; po přivedení k varu stáhneme plamen a na mírném ohni dusíme 30 minut zakryté pokličkou. Několikrát promícháme. Vmícháme špenát, odkryté vaříme ještě 15 minut. Podle potřeby osolíme. |
Poznámka
Podáváme s plackami pappadum nebo s rýží. Kari (také karí, anglicky curry) se rozumí směs koření, ale také pokrm. Pokrm kari je druhem ragú (známé i z němčiny jako Eintopf), tedy různé druhy na malé kousky nakrájeného masa, ryby nebo zeleniny, většinou podávané v husté omáčce; jako příloha slouží rýže nebo indický chléb. Pappadum je druh plochého indického chleba.