Jednoduchý recept

Těstoviny s dušeným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44285
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

40 g Cibule
10 g Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
4 g Sůl
240 g Těstoviny vařené (průměr)
200 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 991kJ
11% Sacharidy 38 g
9% Tuky 6 g
40% Sodík 802 mg
14% Bílkoviny 8 g

Těstoviny s dušeným zelím postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí nakrouháme nebo pokrájíme na slabé proužky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět, přidáme nakrájené zelí, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě 15 minut. V případě potřeby trochu podlijeme vodou, aby se zelí nepřipalovalo. Ke konci necháme tekutinu vydusit.

3

Zelí promícháme s vařenými těstovinami a ještě teplé podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept