Pečeně z divočáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečeně z divočáka
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44290 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Jalovec |
800 g | Kančí maso |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 3,1mg |
Draslík | 254,8mg |
Vláknina | 241,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kančí maso, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečeně z divočáka postup přípravy receptu:
1 | Kuličky jalovce rozdrtíme, smícháme se solí, majoránkou, pepřem, poté směsí důkladně potřeme maso, nakrájené na plátky. Pečeme v troubě a pravidelně obracíme, aby se opeklo z obou stran. Po celou dobu pečení maso pravidelně podléváme vývarem, aby se nepřichytilo. Pečeme 2 - 2,5 hodiny při teplotě 200 stupňů, dokud není maso měkké, avšak uvnitř stále ještě narůžovělé. |
Poznámka
Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory, popřípadě bramborová kaše, lze podávat i s knedlíkem.