Rajčatový salát s česnekem a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salát s česnekem a slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 44292 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 22,7mg |
Draslík | 616,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový salát s česnekem a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku nasekáme nahrubo, rajčata rozkrájíme na plátky. |
2 | Vejce rozpůlíme, žloutek utřeme, bílek nakrájíme na kostičky. V misce smícháme olej, cukr, pepř, česnek, cibuli, ocet, hořčici a žloutek do hladké zálivky. Slaninu na pánvi osmažíme dozlatova. |
3 | Rajčata poskládáme do mísy a osolíme. Poté zalijeme zálivkou, posypeme bazalkou, bílkem, přelijeme teplou slaninou a hned podáváme. |
Poznámka
Můžeme podávat s chlebem nebo bagetou.