Jednoduchý recept

Bramborové špalíčky s rajčatovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 44296

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
1 špetka Bazalka
100 g Brambory
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový
2,5 dl Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 ks Pórek
250 g Rajčata
4 polévková lžíce Strouhanka
150 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 špetka Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 715kJ
9% Sacharidy 32 g
33% Tuky 24 g
21% Sodík 419 mg
32% Bílkoviny 18 g

Bramborové špalíčky s rajčatovým salátem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme a dáme vařit do osolené vody na 15-20 minut, dokud nezměknou. Po okapání je rozmačkáme a necháme vychladnout.

2

Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, nať petržele jemně nasekáme. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, omytá rajčata rozčtvrtíme, okurku nakrájíme na tenká kolečka. Sýr nastrouháme.

3

Vychladlé rozmačkané brambory smícháme s 1/2 strouhanky, nastrouhaným sýrem, nakrájeným pórkem, petrželovou natí a šalvějí. Vše dochutíme pepřem a solí. Zalijeme žloutky a vytvoříme tužší hmotu, z které vytvarujeme 12 špalíčků. Ty přikryjeme a necháme v chladničce asi 1 hodinu ztuhnout.

4

Mouku osolíme a opepříme a vejce rozšleháme. Ztuhlé špalíčky potom obalujeme v ochucené mouce, rozšlehaném vajíčku a ve zbytku strouhanky, smažíme na rozpáleném oleji z obou stran asi 10 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Přebytečný tuk z osmažených špalíčků necháme okapat.

5

Salát si připravíme tak, že smícháme olej s octem a cukrem. Do této zálivky přidáme rozčtvrcená rajčata, nakrájenou okurku, cibuli a bazalku. Vše promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept