Kachna v kořeněné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna v kořeněné omáčce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44298 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Bambusové výhonky |
1500 g | Kachna mražená |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Shiitake houby |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Voda pitná |
12 ks | Vodní kaštany v nálevu |
300 ml | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 262,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 5,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Olej sezamový, Shiitake houby, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Koření pěti vůní, Pepř černý mletý, Solamyl, Vodní kaštany v nálevu, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna v kořeněné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Pod vodou opláchneme konzervované vodní kaštany, a poté spaříme ve vroucí osolené vodě 10 minut. Odstavíme je stranou a necháme |
2 | okapat. |
3 | Ve stejné vodě spaříme bambusové výhonky, opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na tenké nudličky. |
4 | Rozpálíme ve woku sezamový olej, přidáme zázvor, vykostěné a nakrájené kachňátko na plátky a smažíme 2 minuty. Poté vyndáme maso a zázvor a dáme stranou. |
5 | Bambusové výhonky, vodní kaštany a čínské houby, které jsme předem namočili na 15 minut do vody smažíme 1 minutu. Přebytečný olej slijeme a maso a zázvor opět přidáme do woku. Přilijeme vývar a promícháme. Posypeme směsí pěti druhů koření a 15 minut povaříme. Osolíme, opepříme, přimícháme solamyl s vodou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
6 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme pokud možno mladou kachničku.