Jednoduchý recept

Kachna v kořeněné omáčce

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44298
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Bambusové výhonky
1500 g Kachna mražená
1 kávová lžička Koření pěti vůní
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Shiitake houby
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Voda pitná
12 ks Vodní kaštany v nálevu
300 ml Vývar drůbeží
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,491 kcal
Kilojoule 6 239kJ
2% Sacharidy 6 g
179% Tuky 134 g
22% Sodík 433 mg
88% Bílkoviny 50 g

Kachna v kořeněné omáčce postup přípravy receptu:

1

Pod vodou opláchneme konzervované vodní kaštany, a poté spaříme ve vroucí osolené vodě 10 minut. Odstavíme je stranou a necháme

2

okapat.

3

Ve stejné vodě spaříme bambusové výhonky, opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na tenké nudličky.

4

Rozpálíme ve woku sezamový olej, přidáme zázvor, vykostěné a nakrájené kachňátko na plátky a smažíme 2 minuty. Poté vyndáme maso a zázvor a dáme stranou.

5

Bambusové výhonky, vodní kaštany a čínské houby, které jsme předem namočili na 15 minut do vody smažíme 1 minutu. Přebytečný olej slijeme a maso a zázvor opět přidáme do woku. Přilijeme vývar a promícháme. Posypeme směsí pěti druhů koření a 15 minut povaříme. Osolíme, opepříme, přimícháme solamyl s vodou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

6

Ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme pokud možno mladou kachničku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept