Jednoduchý recept

Kapustové závitky s rajskou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4430
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Cibule
300 g Hovězí maso mleté
1 ks Kapusta hlávková
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
140 ml Protlak rajčatový
100 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřová uzená plec
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 183kJ
16% Sacharidy 59 g
23% Tuky 17 g
34% Sodík 689 mg
66% Bílkoviny 37 g

Kapustové závitky s rajskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kapustu omyjeme, oddělíme srdíčko a 8 velkých listů, vložíme do misky a spaříme vroucí osolenou vodou. Po chvíli scedíme a necháme okapat.

2

Do vroucí vody se špetkou soli nasypeme rýži a pomalu vaříme asi 10min, ne úplně doměkka. Scedíme, prolijeme studenou vodou.

3

Ve větším kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Polovinu cibule použijeme na nádivku. Dáme ji do mísy, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, mleté maso, rýži, nasekané kapustové srdíčko a vejce. Ochutíme solí, pepřem a promícháme.

4

Kapustové listy rozložíme na vál, doprostřed každého dáme lžíci nádivky, zabalíme a naskládáme do kastrolu na zbytek cibule. Zalijeme protlakem zředěným trochou vody a zvolna asi 30min podusíme. Nejprve dusíme bez pokličky, ke konci můžeme zakrýt.

Poznámka

Závitky podáváme s vařeným bramborem nebo pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept